vinograd
Gorapodlipo

+ 386 (0)41 / 666 - 363

info@gorapodlipo.si

Vina & vinska zgodba

Naša vina

Globoko spoštovanje do vinske trte, zemlje, sonca in lune so naše vodilo. Izbrane vinorodne lege, znanje, izkušnje, veselje ob trgatvi in ubrana kletarska ekipa. Enologija je pri nas umetnost in nešteto pravilnih odločitev, da v vinu ohranjamo primarne značilnosti grozdja s pomočjo avtohtonih kvasovk v kombinaciji z vrhunsko tehnologijo. To je porok za ravnovesje in značaj naših vin.

grozd
Lena
vina___namesto_darje
podlipo012-fotoJakaKoren
Vinska klet
Pokušanje vin
vino_2
Penina DeVina
Penina DeVina

Penina

Penina Devina je pridelana po klasični metodi pridelave penin. Grozdje zanjo je pridelano na legi Podvrba. Njena posebnost je uporaba avtohtonih (domačih) kvasovk. Svoje poslanstvo so odlično opravile pri pridelavi osnovnega vina in ponovnega vrenja penine v steklenici. Po filozofiji pridelave je podobna šampanjcem.  Zato je opazovanje iskrenja, penjenja in igre mehurčkov prav posebno doživetje.

Priložnost za umiritev, sprostitev, razmišljanje, kot meditacija. Mehurčki so fini, drobni in povezani v številne verižice. Nežnemu šumenju mehurčkov lahko prisluhnemo in penino slišimo. Prav tega mirno vino ne pozna. Penina je ohranila lep vinski vonj in barvo zrelega vina. Okus je vinski, kremast, zapeljiv, prijetno svež in obdan z milino mehurčkov. Veliko je ljubiteljev penin, z izbranimi okusi in zahtevami.

Mašno Vino

Blagovno znamko Mašno vino smo leta 2017 kupili od Bistriške kleti.  Z željo po obuditvi slovesa mašnih vin in nadaljevanju zgodbe s tradicijo.

Znamko Mašno vino predstavljajo Andrejevo vino in Slomškovo vino, sorti rumeni muškat in kerner. Vina lahko pri nas poskusite in uživate z njimi ob dobri hrani ali le na degustaciji.

Značilnosti linije Mašno vino sta brezhibna kakovost in naravnost vin. Linija je prepoznavna tudi po podobi blaženega škofa Antona Martina Slomška na etiketi.

Vino je pridelano na trti zdravega, v nekaterih primerih tudi rahlo prezrelega grozdja, kar je čutiti v nekaterih vinih iz te linije. Posebnost vin je, da imajo ostanek sladkorja, ki je kot diamant vgrajen v telo vina. Odlika vin je tudi njihova zelo lepa, polna in kompleksna sortna cvetica.

sladica mašno vino

Slovenski škof, blaženi, pisatelj, pesnik in pedagog Anton Martin Slomšek, naš velik buditelj narodne zavesti, je nekoč zapisal: “Vino za delovne ljudi po meri je zdravo; ono nam moč daje. Vino premočno in preveč pito moč jemlje. Sladkano vino, kakor ga nekateri ošterji popravljajo, je nevaren strup. Ob jedi smemo piti eno reč vina.«

Vsa vina

Vinske pokušine

Pridelava in negovanje vin je naša strast. Našo vinsko zgodbo deliti z vami, nam predstavlja posebno veselje.

Vina Gregorič
pokus__ina
podlipo123-fotoJakaKoren
pokus__ina___peljemo_PKHpU

Po predhodnem dogovoru vas popeljemo po domačiji in v naši obokani kleti predstavimo vina. Lahko ob spremljavi domačih delikates oziroma izbranem sezonskem meniju.

Vinoteka

Izbrani izdelki za na pot. Uživate lahko in izbirate med penino in našimi hišnimi vini, ki vam jih z veseljem predstavimo in v pokušino ponudimo ob obisku pri nas. Tudi sladko posebnost naše hiše - to so karamelizirane bučnice oblite s črno čokolado. Enostaven in izbran prigrizek narejen iz doma pridelanih buč in vrhunske čokolade. Asortiman izdelkov dopolnijo še bučno olje, domače marmalade in vložnine.

In Srečelovke. Punčke upodobljene na dravskih rečnih kamnih ali iz slanega testa, ki so nas očarale in začarale na prvi pogled. Izvirno darilo domače obrti, ki dopolni našo vinsko in kulinarično ponudbo.